- today
- perm_identity دست سازههای زویا
- label آموزش قلاب بافی
- favorite 10 لایک
- remove_red_eye 8914 بازدید
- comment 8 دیدگاه
درآموزش این هفته قصد داریم بافت یک مدل کاور عینک بسیار زیبا را آموزش دهیم. در صورتی که عینک ندارید میتوانید از آن جهت نگهداری خودکار، مداد، قلابهای بافت و... استفاده نمائید. برای شروع کار لازم است با مفهوم "موتیف" در قلاببافی آشنا شوید. جهت این امر به مطلب "موتیف در قلاببافی" واقع در وبلاگ فروشگاه اینترنتی پرنون مراجعه نمائید. تصویر1 نتیجه نهائی بافت کاور عینک با موتیف را نشان میدهد.
تصویر1: کاور عینک بافته شده با موتیف
لوازم مورد نیاز بافت یک مدل کاور عینک
جهت بافت کاور عینک لوازم زیر مورد نیاز است:
- کاموا: از کاموا به جنس و رنگ دلخواه میتوانید استفاده نمائید.
- قلاب: قلاب خود را مناسب ضخامت کاموایی که استفاده میشود، انتخاب کنید.
- نخ چین یا قیچی: برای چیدن کاموا در حین کار به قیچی نیاز دارید.
- سوزن: در این آموزش جهت دوخت دکمه به کاور، همچنین وصل کردن موتیفها به همدیگر یا آستردوزی استفاده خواهد شد.
- دکمه: از دکمههای دوطرفه موجود در بازار استفاده کنید.
- پارچه: جهت آستر زدن داخل کاور استفاده میشود.
مراحل بافت کاور عینک با موتیف
برای بافت این مدل کاور عینک از 9 عدد موتیف بافته شده در یک یا چند رنگ مختلف استفاده میشود. معمولاً برای زیبائی بیشتر موتیفها، آنها را با چند رنگ متفاوت میبافند. چنانچه اطلاعی از چگونگی تغییر رنگ کاموا در حین بافت ندارید مطلب " آموزش تعویض رنگ در قلاببافی" را مطالعه نمائید.
تصویر2 نقشهی بافت موتیف کاور عینک را نشان میدهد. شما با بافت از روی نقشه خیلی راحت و سریع میتوانید موتیف موردنظر را ببافید.
نکته1: بافت این مدل نقشهها از وسط شروع میشود.
تصویر2: نقشهی بافت موتیف کاور عینک
اگر هنوز هم در نقشهخوانی قلاببافی دچار مشکل هستید نگران نباشید ما همهی مراحل را برایتان توضیح دادهایم که در ادامه مشاهده مینمائید. جهت بافت هر موتیف مراحل زیر را به ترتیب ببافید.
1: پنج عدد زنجیره زده و گرد کنید یا به جای آن از حلقه جادوئی استفاده نمائید. در صورتیکه اطلاعی از روش زنجیره زدن وبافت پایه کوتاه ندارید به " آموزش زنجیره زدن و پایه کوتاه در قلاب بافی"، و در صورت تمایل به استفاده از حلقه جادوئی، همچنین تفاوت این دو روش با هم به مطلب "آموزش گردبافی" واقع در وبلاگ فروشگاه اینترنتی پرنون مراجعه نمایید.
2: در ابتدا سه زنجیره بزنید و یازده پایه بلند در حلقه ایجاد شده در مرحلهی قبل ببافید. جهت آموزش طریقهی بافت پایه متوسط و پایه بلند از مطلب "آموزش پایه متوسط و پایه بلند" استفاده کنید.
3: در هر کدام از پایه بلندهای رج قبلی یک گره ذرتی سه پایهای بافته و در بین آنها یک زنجیره بزنید. جهت آموزش بافت گره ذرتی مطلب "آموزش بافت چند گرهی تزئینی در قلاب بافی" را مشاهده نمائید.
4: در تک زنجیرههای رج قبلی یک پایه کوتاه ببافید و در بین آنها سه زنجیره بزنید.
5: در هر کدام از سه زنجیرههای رج قبلی به ترتیب، یک پایه کوتاه، یک زنجیره، سه پایه بلند، یک زنجیره، یک پایه کوتاه ببافید.
6: برای بافت رج آخر بهتر است از نقشه استفاده کنید چون توضیح آن بیشتر باعث گیجکننده شدن مطلب خواهد شد. در هر کدام از پایه بلندهای وسطی در رج قبلی طبق نقشه پایههای مشاهده شده را ببافید. چنانچه عنوان هر علامت را فراموش کردهاید در گوشه سمت راست نقشه واقع در تصویر2 بیان شدهاند.
از این موتیف هشت عدد دیگر لازم دارید که زمان بافت آنها به مطلب اتصال موتیفها بستگی دارد.
اتصال موتیفها و تکمیل کاور عینک
برای وصل کردن موتیفها از قسمت اتصال موتیفها در مطلب "موتیف در قلاببافی" استفاده نمائید. اگر در نظر دارید برای وصل موتیفها به هم از روش دوختن استفاده کنید، این 9 موتیف را جداگانه ببافید و کنار بگذارید در غیر این صورت فقط موتیف اول را به صورت کامل ببافید و از موتیف دوم در حین بافت آخرین رج، آن را به موتیف قبلی متصل نمائید. تصویر3 چگونگی اتصال موتیفها و محل دوخت نهائی آنها را نشان میدهد. مربعهای آبی رنگ را موتیف در نظر گرفته، ضلعهای مشخص شده را به هم وصل کنید. پس از اتمام کار برای اینکه دسته عینک از سوراخهای بین موتیف خارج نشود و ایمنی بهتری داشته باشد پارچهای به همین شکل ( قطعه تشکیل شده از مربعهای آبی رنگ) بریده و به آن بدوزید و در واقع آستر دوزی کنید و نهایتاً نقاط همرنگ مشخص شده در تصویر3 را به هم بدوزید. دکمه دو طرفهای داخل کار بدوزید تا باعث بسته شدن درب کاور شود. محل اتصال این دکمه در تصویر1 نشان داده شده است.
تصویر3: محل اتصال موتیفها و دوخت نهائی کاور عینک
تبریک! کاور عینک شما آماده است.
موفق باشید
به خاطر داشته باشید با ارسال نظر در زیر هر آموزش به ما در بهبود و تنوع کیفیت آموزشهای آتی کمک خواهید کرد.
ترجمه و تهیه مطلب: وبلاگ فروشگاه اینترنتی صنایع دستی پرنون
دیدگاه (8)